Imprimare
Dulceata de caise coapte
Dulceata de caise coapte

Autor: Mirabela Furtan, Brasov

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(1Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - dulceata de caise

Ingredientele retetei culinare:

=> 1kg zahar

=> 50 de caise potrivite ca marime

=> 3 linguri zeama de lamaie

=> 1l apa

=> apa de var


Prepararea retetei culinare:

            Spalati bine caise coapte si nelovite si le curatati de coaja cu un cutit bine ascutit. Se pun in apa de var timp de 3-4 ore, apoi se clatesc cu apa rece si se elimina samburii cu un betisor subtire si lung de aprox 15 cm. Se zvanta caisele, iar samburii ii spargi cu grija, sa ramana intregi si ii cureti de pileita. Se pun la fiert in apa clocotita, ii zvanti bine si ii pui cate unul in mijlocul fiecarei caise. Legi bine siropul iar la primele clocote se pune o lingura de zeama de lamaie. Cand siropul este bine legat tragi vasul pe marginea aragazului si-l lasi sa se linisteasca. Asezi caisele frumos in cratita si le mai lasi sa stea pe margine inca aproximativ 20 minute. Dupa aceea le pui la fiert la foc mic. In timpul fierberii nu amesteci deloc, doar misti cratita cu miscari rotative. Cand este pe jumatate legata adaugisi cele 2 linguri de zeama de lamaie.

Notite:

La incercare procedezi astfel: daca siropul sta bob si nu se imprastie, atunci dulceata este bine legata. Nu se pune conservant.

Borcanele se spala foarte bine si sterse cu o carpa uscata.

Se leg cu celofan sau le capacesti si le pastrezi in camara 2-3 ani.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
over 2,5 h
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
aprox 6 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 14:17:48 +0000
Vizualizata:
2060

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF