Imprimare
Cartofi umpluti si sos
Cartofi umpluti si sos

Autor: Cristian Marcus, Sovata

Voturi: Nu a fost votata

Descriere:

Reteta culinara - cartofi umpluti si sos

Ingredientele retetei culinare:

=> doi cartofi mai mari

=> 50 g carne tocata

=> ciuperci

=> o ceapa mica si un castravete

=> o lingura iaurt

=> smantana

=> piper macinat

=> o lingura ulei

=> verdeturi (busuioc,
patrunjel verde, praz, maghiran, lamaita)


Prepararea retetei culinare:

          Cartofii bine spalati se coc pe jumatate in cuptor. Intre timp se caleste in ulei ceapa curatata si razuita marunt, ciupercile curatate, spalate si taiate fideluta plus carnea tocata, se condimenteaza cu amestecul de verdeturi si usturoiul pisat. Cartofii copti pe jumatate se curata de coaja, se decupeaza un capacel si se scoate cu grija miezul cu o lingurita, apoi se umplu cu compozitia calita in ulei. Se unge cu ulei un vas si se asaza cartofii umpluti, se coc in cuptor timp de 20-30 minute.

         SOSUL: Se amesteca iaurtul cu smantana se adauga castravetele curatat, razuit si stors de suc, condimentandu-se cu piper si prazul taiat marunt. Cartofii copti se servesc imediat ornandu-se cu sosul turnat deasupra.

Notite:

Reteta indicata si in hipertensiune arteriala.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
Simplu
Portii:
2 serviri
Cantitate:
neprecizat
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 19:11:53 +0000
Vizualizata:
2052

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF