Imprimare
Bavareza din lapte si fistic
Bavareza din lapte si fistic

Autor: Mirela Sandar, Craiova

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(12Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - bavareza cu lapte

Ingredientele retetei culinare:

=> 1l lapte degresat

=> 300g iaurt gras

=> 300ml frisca

=> 40g foi de gelatina

=> 100g zahar

=> 80g fistic


Prepararea retetei culinare:

           Puneti in apa rece gelatina la inmuiat, pentru 10 minute. Opariti fisticul cateva secunde, scurgeti-l pe un servet pentru a se absorbi toata apa si apoi zdrobiti-l mai mare. Puneti laptele la fiert cu zaharul si gelatina. Amestecati cu o lingura de lemn pana cand gelatina se dizolva complet. Lasati vasul la foc mic si amestecati din cand in cand, pana cand amestecul se ingroasa.

           Luati vasul de pe foc si lasati la racit. Intre timp, bateti frisca pana cand se tine bine pe tel. Puneti fisticul in laptele amestecat cu gelatina si cand compozitia s-a racit, adaugati frisca si iaurtul. turnati compozitia intr-o forma speciala cu inel la mijloc. Puneti forma pentru 8 ore la frigider. Rasturnati bavareza pe un platou si ornati-o cu fistic zdrobit si cu alte fructe de sezon.

Notite:

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
Dificil
Portii:
10 serviri
Cantitate:
1,8 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
nespecificat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 14:47:27 +0000
Vizualizata:
1988

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF