Imprimare
Cartofi umpluti cu branza si ciuperci
Cartofi umpluti cu branza si ciuperci

Autor: Mariana Gaulea, com. Calarasi, jud. Dolj

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(8Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - cartofi umpluti cu branza si ciuperci

Ingredientele retetei culinare:

=> 1,5 - 2kg cartofi (12 cartofi mari)

=> 500g branza telemea

=> 250g ciuperci (taiate in cubulete)

=> 250g margarina sau unt

=> 2-3 legaturi marar verde

=> 3 oua

=> piper

=> delikat

=> sare

 


Prepararea retetei culinare:

           Se curata cartofii de coaja, se spala bine si se scobesc cu ajutorul unui cutit sau cu o lingurita (sunt si dispozitive speciale), dar cu multa atentie, pentru a nu se subtia foarte mult peretele. Se opreste un cartof curatat de coaja si se taie in rondele foarte subtiri. Umplutura se face din branza taiata cubulete, ciuperci (trebuie bine oparite sau fierte), margarina. Se amesteca bine branza cu margarina si ciupercile, pana se face o pasta la care se mai adauga o legatura de marar tocat, ouale, piper, sare si Delikat.

          Se trece apoi la umplerea cartofilor cu aceasta compozitie, iar deasupra se inchid cu o feliuta de cartof. Se asaza cartofii intr-o cratita unsa cu margarina sau unt (cratita trebuie sa-i cuprinda pe toti), cu capacele in sus. Deasupra  cartofilor se presara branza (sau cascaval ras), marar tocat si 4-5 linguri de bulion dulce. Se da cratita la cuptor 30 de minute (cuptorul trebuie sa fie bine incins). Se servesc cu garnitura de salata de varza cu marar.

Notite:

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
1 h 15 min
Dificultate:
Normal
Portii:
6 serviri
Cantitate:
3,08 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 19:10:19 +0000
Vizualizata:
2050

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF