Imprimare
Compot de struguri cu miere pentru iarna
Compot de struguri cu miere pentru iarna

Autor: Daniela Constantin, Scheiu de Jos, dambovita

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(10Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - compot de struguri cu miere

Ingredientele retetei culinare:

=> boabe de struguri fara samburi si fara coji

=> miere


Prepararea retetei culinare:
         Folosesc borcane de 800g cu filet, pe care le umplu cu boabe de struguri, fara samburi si fara coji, pregatite dupa metoda folosita la dulceata de struguri. Dar nu umplu borcanele la maxim, ci las spatiu doua latimi de deget pana la gura borcanelor. Pun apoi o lingura de miere, completez cu apa pana la nivelul strugurilor, strang bine capacele si asez borcanele in oala in care am pus pe fund fie un gratar din lemn special confectionat, fie bucati de ziar impaturite cat sa cuprinda fundul borcanului, fie diverse carpe, asezate tot in asa fel incat printre ele sa poata clocoti apa din oala. Peste borcane pun apa rece sau calda si le dau la foc. Atunci cand apa incepe sa clocoteasca, ma uit la ceas si fixez ora cand trebuie sa le iau de pe foc. Eu le las sa fiarba 60 de minute. Am avut reusita si fierbandu-le 30 de minute, insa pentru siguranta folosesc metoda cu 60 de minute (dupa ce apa clocoteste).
Notite:

Daca se completeaza apa scazuta din oala, trebuie sa se faca tot cu apa clocotita, in nici un caz cu apa rece.

Daca este loc in oala, daca este suficient de inalta, se pune de la inceput apa cat sa depaseasca nivelul borcanelor, nemaifiind necesara o umplere ulterioara.

Acesta este un compot concentrat si cine doreste mai multa zeama poate face un sirop pe care il va amesteca, in momentul consumarii compotului, cu compozitia din borcan, dupa gust.

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
over 2,5 h
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
neprecizat
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 14:13:21 +0000
Vizualizata:
4778

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF