Imprimare
Dulceata de afine
Dulceata de afine

Autor: Daniela Tomescu, Petrosani

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(3Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - dulceata de afine

Ingredientele retetei culinare:

=> 1kg afine

=> 1kg zahar

=> 1 lamaie

=> facultativ vanilie


Prepararea retetei culinare:
         Se pun fructele intr-o strecuratoare, se curata de eventualele impuritati (frunzulite) si se spala sub un jet rapid de apa. Se asaza intr-un vas straturi alternative de fructe si zahar. Deasupra se presara un strat de zahar. Peste fructe se stoarce zeama de lamaie. Se pune vasul intr-un loc racoros, pana a doua zi. Se fierbe la foc mic pana se topeste zaharul, apoi se mareste flacara. Se scutura vasul din cand in cand si se inlatura spuma formata la suprafata. In timpul fierberii se poate adauga vanilie. Se toarna fierbinte in borcane bine spalate si uscate in cuptor, se lasa pe masa pana prinde un fel de pojghita, iar apoi se leaga cu celofan sau se capseaza.
Notite:

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
over 2,5 h
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
2,1 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 14:13:44 +0000
Vizualizata:
2323

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF