![]() |
Autor: Bucatarul1
Voturi: Nu a fost votata
=> 8 bezele => 300ml iaurt natural => 2 linguri lichior de portocale sau suc de portocale => 1 lingurita coaja rasa de portocale => 1 lingurita coaja rasa de lamaie => 1 lingurita coaja rasa de lamaie verde | Sosul: => 4 caise mari => 8 linguri suc de portocale => 2 linguri suc de lamaie => 2 linguri suc de lamaie verde => 2 linguri apa => 2-3 linguri zahar => 1 lingura pesmet de biscuiti |
Reteta culinara - Puneti bezelele intr-o punga de plastic si zdrobiti-le. Amestecati iaurtul cu bezelele, coaja de citrice si cu lichiorul sau sucul de portocale. Impartiti compozitia in 4 castroane si puneti-o la congelat.
Pregatiti sosul: taiati caisele in cubulete. Puneti la foc mic, intr-o cratita, caisele, sucurile si apa. Cand caisele s-au inmuiat putin, adaugati zaharul si pesmetul si lasati vasul pe foc pana cand sosul incepe sa se ingroase. Lasati sosul sa se raceasca si apoi puneti-l la frigider.
- Pentru a servi inghetata, rasturnati castroanele pe farfurioare reci (tineti castroanele 5 secunde in apa calda, pentru ca inghetata sa iasa mai usor). Deasupra turnati sosul de caise.
- 3 ore la congelator
{loadposition articole}
|