« Culinare »

Prune

Retete SANATATE Sanatate copii Tratare rinoadenoidite si otite la copii

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

Tratare rinoadenoidite si otite la copii PDF Imprimare Email
Scris de Bucatarul   
Sâmbătă, 09 Mai 2009 15:23

Rinoadenoiditele sunt inflamatii ale vegetatiilor adenoide (folicului limfatici aflati in rinofaringe), care reprezinta poarta de intrare a infectiei respiratorii la copii. Majoritatea infectiilor sunt initial virale si ulterior devin bacteriene prin suprainfectie.

Tratarea: Initial tratamentul este simptomatic (antiimflamatorii, dezobstruante nazo-faringiene, antihistamatice, aerosoli); ulterior, daca evolutia este nefavorabila, se introduce antibioticul.

Simptomatologia:

- obstructia nazala

- rinoreea

- voce nazala

- respiratie bucala

- sforait

- tuse productiva

- febra

OTITELE:

Sunt complicatii ale rinoadenoiditelor. In mod normal, ca sa auzim bine, trebuie sa avem aceeasi presiune in ureche ca si in atmosfera. Aerul intra prin nas, ulterior prin trompa si apoi ajunge in ureche. Este vorba despre trompa lui Eustachio, canalul de legatura dintre nas si ureche. Particularitatea acestui canal la copil este orizontalitatea, largimea si scurtimea lui. Prin inflamatia vegetatiilor adenoide se intrerupe intrarea aerului in ureche, orificiul de deschidere al trompei lui Eustachio fiind chiar in rinofaringe, pe peretele lateral al acestuia, urecheadevenind astfel o cavitate inchisa, predispusa la inflamatii. In concluzie, otitele sau inflamatiile mucoasei urechii medii, determinate de inflamatiile vegetatiilor adenoide. Tratamentul corect al acestora il reprezinta tratarea corecta si rapida a cauzei, a rinoadenoiditelor.

Ultima actualizare în Sâmbătă, 28 Noiembrie 2009 15:13
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 260 vizitatori online