« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete torturi Retete torturi - Tort cu crema de cacao si nuci

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete torturi - Tort cu crema de cacao si nuci Imprimare Email
Scris de Dorina Birau   

Reteta: Tort cu crema de cacao si nuci

Ingredientele retetei culinare:

BLATUL:

=> 5 oua

=> 5 linguri zahar

=> 5 linguri faina

=> 2 linguri ulei

=> suc de coacaze pentru insiropat

 

 

CREMA:

=> 1ou

=> 200 g zahar

=> 3 linguri cacao

=> 1 pachet unt

=> 1 mana nuci maruntite

=> colorant alimentar galben

=> 300 g frisca

Prepararea retetei culinare:

Bati albusurile spuma cu zaharul, apoi adaugi pe rand galbenusurile, faina in ploaie, iar la urma uleiul. Torni compozitia obtinuta intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu faina si o dai la cuptor pentru 20-25 de minute. In acest timp, pregatesti crema: freci oul cu zaharul, adaugi 2 linguri de apa si fierbi compozitia pe foc mic pana obtii o crema spumoasa. Pui cacaua, amesteci si dai compozitia deoparte. Dupa ce s-a racit, incorporezi untul frecat spuma si nuca maruntita, apoi dai crema la rece. Dupa ce s-a copt si s-a racit blatul, il tai in doua bucati pe care le insiropezi cu suc de coacaze. Umpli tortul cu crema de cacao si nuca si-l ornezi cu frisca in care ai adaugat putin colorant alimentar galben. Trandafirasii ii gasesti gata facuti, in comert.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 23:22
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi