« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete romanesti Retete romanesti - Pasca moldoveneasca cu branza de vaci

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete romanesti - Pasca moldoveneasca cu branza de vaci Imprimare Email
Scris de Georgeta Samson, Roman   

Reteta: Pasca moldoveneasca cu branza de vaci

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg faina

=> 50 g drojdie de bere

=> 600 g zahar

=> 400 ml lapte

=> 10 oua

=> 1,5 kg branza de vaci

=> 100 g smantana

=> 200 g unt

=> 40 g coaja rasa de lamaie si portocala

=> 200 g stafide

=> 3 plicuri zahar vanilat

=> 100 g gris

=> sare

 

Prepararea retetei culinare:

  • Drojdia se dizolva in putin lapte caldut, se adauga 50 g de faina si 50 g zahar. Se lasa sa dospeasca,
    si dupa ce plamada a crescut se adauga 250 g zahar, restul de lapte si faina, untul topit, 3 oua intregi, sare, 20 g coaja de lamaie si portocala, 100 g stafide, 1 plic zahar vanilat. Se framanta bine, apoi se lasa sa creasca. Branza de vaci se amesteca cu 300 g zahar, 100 g smantana, 6 oua, 2 plicuri zahar vanilat, restul de coaja de lamaie si portocala rasa, 100 g stafide si 100 g gris. Se aleg tavi rotunde, se ung cu unt si se tapeteaza cu faina. Dintr-o parte de aluat se intind foi cu grosimea de 15 mm care se asaza in tavi, acoperindu-se fundurile tavilor.

  • Din aluatul ramas se fac suluri subtiri, se impletesc in trei si se asaza de jur imprejurul tavii cu aluat. Se toarna la mijloc compozitia cu branza de vaci, se unge pe deasupra cu ou diluat cu putina apa, se lasa sa creasca o ora si se coc la cuptor la foc potrivit.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Joi, 13 Ianuarie 2011 23:24
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi