« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete romanesti Retete romanesti - Pasca in trei straturi

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete romanesti - Pasca in trei straturi Imprimare Email
Scris de Marga Kreiss   

Reteta: Pasca in trei straturi

Ingredientele retetei culinare:

Aluatul:

=> 500 g faina

=> 150 g zahar tos

=> 250 ml lapte (1 cana)

=> 30-35 g drojdie de bere

=> 125 g unt sau 200 g margarina
sau 200 g ulei

=> 2 galbenusuri

=> 1 lingura de rom

=> 1 lingurita de sare

=> 1 pachet de zahar vanilat

=> coaja rasa de lamaie

=> 2 galbenusuri pentru uns „fata"

Pentru umplutura 1:

=> 500 g branza de vaci

=> 2-3 galbenusuri

=> 100-150 g zahar tos

=> 1 pachet zahar vanilat

=> 100-150 g stafide

 

 

 

 

 

 

 

Pentru umplutura 2:

=> 150-250 g nuci macinate
sau zdrobite

=> 1-5 linguri zahar

=> 1-3 linguri smantana

 

 

 

 

 

 

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • 200 g faina cemuta se oparesc cu 125 ml lapte in care s-a dizolvat zaharul vanilat. Se amesteca bine cu lingura de lemn, pana cand compozitia este aproape racita. Se adauga drojdia de bere dizolvata in circa 25 ml lapte, cu 1-2 linguri de faina si se amesteca bine. Separat se freaca cele 2 galbenusuri cu sarea si zaharul (100 g), pana se formeaza o spuma care se adauga peste coca si se amesteca bine totul. Restul de zahar, dizolvat in laptele ramas, plus faina se toarna treptat, in cantitati mici, peste aluat. Apoi romul si coaja rasa de lamaie se framanta pana cand este absorbita de coca. Urmeaza inca 15 minute de framantat, dupa care se lasa la crescut 2-3 ore. Se amesteca bine ingredeintele umpluturii 1 inainte cu 10 minute de a le intinde peste coca, pentru ca zaharul sa nu se dizolve in totalitate, deoarece zeama incruzeste coca. Se amesteca omogen ingredientele umpluturii 2 cu 10 minute inainte de folosire.

  • Coca se imparte in 4 parti, trei egale si una mai mica. Cele 3 parti egale vor constitui „blaturile", iar din partea mai mica se va realiza impletitura care se pune deasupra, de jur imprejurul vasului in care se coace pasca. Intr-o cratita de 2-3 kg, cu peretii mai inalti, unsa cu margarina si tapetata cu faina, se asaza primul strat de coca. Se pudreaza cu pesmet sau gris, peste care se intinde aproape 1/2 din umplutura de branza dulce, in mod uniform. Se presara putin pesmet si se pune si cel de-al doilea strat de coca. Si el se pudreaza cu gris sau pesmet, iar peste el se intinde umplutura de nuci. Urmeaza cel de-al treilea strat, peste care se toarna restul de umplutura de branza. Atentie! Ai grija ca fiecare strat de coca sa fie ridicat putin si pe peretii vasului, formand un fel de tavite in care sa stea umpluturile.

  • Coca ramasa se impleteste si se formeaza cu ea o funie care se asaza de jur-imprejurul cratitei. Au mai ramas 2 galbenusuri care se freaca bine cu o lingura de zahar. Cu aceasta se unge
    fata prajiturii, atat branza cat si coca.

  • Se introduce in cuptorul incins si se coace la foc potrivit circa 1 ora. Se scoate din cuptor, se mai lasa in cratita 10-15 minute, se dezlipeste cu cutitul de marginile cratitei si se rastoarna pe o farfurie, cu fata in jos.      Imediat se intoarce pe farfuria pe care va fi servita. Se taie numai rece.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Joi, 13 Ianuarie 2011 23:19
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
-1 #1 IOLANDA 05-11-2009 16:44
Sunt nemaipomenite retetele d-nei Kreiss;eu le probez inca din momentul in care au aparut in revistele"Pract ic in bucatarie".
Am o rugaminte: imi puteti facilita contactul cu d-na kreiss,pentru a-i solicita o reteta care a aparut in anul 2000 si eu nu o am?

Va multumesc!
Iolanda
Citat
 

Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi