« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete prajituri Retete prajituri - Sfintisori

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete prajituri - Sfintisori Imprimare Email
Scris de Adriana Oscut, Bucuresti   

Reteta: Sfintisori

Ingredientele retetei culinare:

=> 1kg faina;

=> 50g drojdie;

=> 300g zahar + 4-5 linguri zahar;

=> 4 oua + 1 ou (pentru uns);

=> 400ml lapte;

=> 100 g unt;

=> 100 ml ulei

=> coaja rasa de la 1 lamaie si 1 portocala

=> 1 fiola esenta de vanilie

=> 1 plic zahar vanilat

=> sare

=> 300g miere

=> 500g nuca

Prepararea retetei culinare:

  • Dizolvi drojdia intr-o ceasca de lapte caldut cu 2 linguri de zahar si o lasi la dopsit. Oparesti apoi 2 linguri de faina cu 3 linguri de lapte clocotit si dupa ce s-a racit, incorporezi aceasta compozitie in cea de drojdie si mai lasi sa creasca inca 10 minute. Laptele ramas il amesteci cu zaharul si-lincalzesti putin, iar untul il topesti. Dupa ce a crescut maiaua, o torni peste faina si incepi sa framanti aluatul adaugand treptat laptele caldut, ouale, un praf de sare, esenta de vanilie si coaja rasa de citrice.

  • La sfarsit adaugi putin cate putin untul topit si caldut si mai framanti pana ce nu se mai lipeste aluatul de vas. Il acoperi cu un prosop curat si-l lasi sa creasca la loc mai cald pentru aproximativ 1 ora. Dupa ce aluatul a dopsit, il imparti in 14 bucati si dinfiecare formezi doua suluri subtiri, de 35-40 cm lungime, Le rasucesti si apoi formezi cifra 8 si asezi sfintisorul intr-o tava unsa cu ulei. Dupa ce i-ai impletit si asezat in tava pe toti, ii ungi cu galbenus si-i dai la cuptor pentru 30-35 de minute.

  • In acest timp, fierbi 2 cani de apa cu 4-5 linguri zahar, zaharul vanilat si coaja rasa.

Notite:
PRET:23 RON -14 buc
COACERE:35 de minute
PREGATIRE: 1h si30 deminute

Asezi sfintisorii in tava la 5 cm distanta unul fata de celalalt ca sa aiba loc sa creasca.

Incearca sa maruntesti cat mai fin posibil nuca si astfel te vei bucura de gust si de nuca.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Sâmbătă, 08 Ianuarie 2011 22:36
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi