« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete prajituri Retete prajituri - Rulada cu crema de gem si gris

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete prajituri - Rulada cu crema de gem si gris Imprimare Email
Scris de Cristina Ciulanor   

Reteta: Rulada cu crema de gem si gris

Prajitura:

Ingredientele retetei culinare:

FOILE:

=> 1 pachet margarina

=> 1 ceasca sifon (apa sau bere)

=> 2 linguri otet

=> faina cat cuprinde

UMPLUTURA:

=> 1 borcan de gem (nu prea moale)

=> 100g gris

=> 1/2 sticluta esenta de vanilie

=> 3 linguri zahar

=> 1 pahar nuci macinate

=> sare

Prepararea retetei culinare:

  • FOILE: Pui margarina pe foc cu 500g faina, lasi pana se topeste margarina, apoi dai deoparte si framanti cu mana pana se formeaza grauncioare de aluat care au aspectul unui pesmet mai mare. Adaugi apoi cate putin sifon si otetul si mai framanti adaugand faina pana aluatul devine moale si elastic. Il lasi sa se odihneasca 1 ora la rece, apoi intinzi foi de 3-4 cm grosime.

  • UMPLUTURA: Fierbi grisul in 200 ml apa cu sare, zahar si vanilie. Il lasi sa se raceasca putin, apoi il amesteci cu gemul si nucile. Ungi o foaie cu ulei, pui umplutura si o rulezi. Procedezi astfel cu toate foile, le asezi intr-o tava unsa cu ulei si le dai apoi la cuptor pentru 30-40 de minute.

Notite:

Pofta buna!

Retetade post.

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete romanesti

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Joi, 13 Ianuarie 2011 23:10
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi