« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete prajituri Retete prajituri - Baclava

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete prajituri - Baclava Imprimare Email
Scris de Panfilache Ionela   

Reteta: Prajitura baclava

Prajitura:

Ingredientele retetei culinare:

=> 500g foi de placinta din comert

=> 150g margarina

=> 500g miez de nuca

=> 400g zahar

=> 2 pahare apa

=> 200g miere

=> 1 esenta de migdale

=> 1 esenta de fistic

=> 1 lingurita scortisoara

=> 2 linguri esenta de rom

=> 1 lingura zeama de lamaie

=> 1 lingura coaja rasa de lamaie

Prepararea retetei culinare:

  • Fierbi un sirop din zahar, miere, toate esentele, coaja rasa si sucul de lamaie timp de 10 minute si-l dai deoparte. Topesti apoi margarina. Ungi cu margarina o tava mai mica (l=23 cm, L=31 cm) decat cea de aragaz, apoi asezi una peste alta 3 foi de placinta, unsa fiecare cu margarina topita.
  • Amesteci nuca prajita si macinata cu scortisoara si presari jumatate din ea in tava, apoi asezi alte 3 foi unse cu margarina topita, presari nuca macinata ramasa si acoperi cu 3 foi de placinta, unsa fiecare cu margarina topita. Tai baclavaua bucati si o dai la cuptor pentru aproximativ o ora. Dupa ce s-a copt, torni siropul cald peste baclava si o lasi la rece.

Notite:

- Pregatire: 30 min

- Coacere:1h

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete romanesti

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Joi, 13 Ianuarie 2011 23:07
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi