« Culinare »

Prune

Retete

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Racituri cu ciolan de porc afumat Imprimare Email
Scris de Felicia Maria Avarvarei, Cluj   

Reteta: Racituri cu ciolan de porc afumat

Ingredientele retetei culinare:

=> 4 picioare de porc;

=> 1 ciolan de porc afumat;

=> 1 capatana de usturoi;

=> 2 foi de dafin;

=> 1 plic gelatina;

=> piper boabe, boia de ardei dulce, sare.



 

Prepararea retetei culinare:

          Desprinzi carnea de pe ciolanul afumat, o speli si daca este prea sarata, o tii in apa rece 1 ora, schimband de 3-4 ori apa. Speli bine picioarele de porc si le tai in doua bucati pe lungime. Intr-o oala de 8 l pui 5 litri de apa, picioarele si carnea de pe ciolan. Asezi oala pe foc mic, fara capac.  Adaugi foile de dafin si boabele de piper. Cand carnea se desprinde de pe oase, iei oala de pe foc, strecori zeama, iar carnea o asezi in castronase. Potrivesti zeama de sare si incerci daca este destul de legata tinand-o la frigider. Daca nu este destul de inchegata, o mai pui la fiert cu putina gelatina alimentara. O torni peste carnea din castronase, apoi adaugi usturoiul pisat si putina boia de ardei dulce.
 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare