« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete pentru sarbatori Retete sarbatori - Cighir moldovenesc

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete sarbatori - Cighir moldovenesc Imprimare Email
Scris de Mihaela Neculau, Iasi   

Reteta: Cighir moldovenesc

Ingredientele retetei culinare:

=> 500 g ficat

=> 300 g splina

=> 300 g plamani

=> 300 g limba

=> 200 g rinichi

=> 3 cepe

=> 100 ml ulei

=> 4 oua

=> prapur de porc

=> sare, marar si piper

 

Prepararea retetei culinare:

         Speli maruntaiele si le pui la fiert in apa rece cu putina sare. Cand sunt gata, le scoti pe o farfurie si le lasi la racit, dupa care le tai cubulete si le dai prin masina de tocat. Separat calesti ceapa si o adaugi peste tocatura impreuna cu marar, sare si piper dupa gust si ouale. Apoi faci turtite, pe care le invelesti in prapur si le prajesti in tigaie in ulei incins sau le coci in cuptor.

 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Comments
Comentariu nou Cautare RSS
katy  - Uhuu , Cighir!!!   |188.27.129.xxx |2011-02-20 10:57:09
Bunicul meu obisnuia sa faca cighir si ii iesea fa ntastic!Doar ca , ca intr-ade
var sa-ti iasa un cig hir minunat , trebuie puse maruntaie de vita ( el facea d
in maruntaie de tauras ). Nu stiu daca rete ta coincide , stiu ca nu folosea mar
ar ci doar cea pa si alte condimente. Ce e si mai fain e ca se pa streaza destul
demult timp la borcan ( nu trebuie sa stea neaparat la rece ) si e absolut sen
zationa l cu mamaliguta calda si niste branza framantat de oaie! Multumim de re
teta!
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Web:
Titlu:
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(
:sleep::););)):0
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 00:03
 

Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi