« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete legume Retete legume - Conopida marinata

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete legume - Conopida marinata Imprimare Email
Scris de Ludmila Eross   

Reteta: Conopida marinata

Ingredientele retetei culinare:

=> conopida bine dezvoltata si indesata

=> apa

=> sare

=> saramura ( 1l otet, 1l apa, 30-40g sare )

 

Prepararea retetei culinare:

  • Alegi conopida sa fie bine dezvoltata si indesata, o desfaci in buchetele, o introduci intr-un vas cu apa putin sarata, in care se lasa 1-2 ore. Apoi se spala in cateva ape si se asaza intr-o cratita peste care se toarna apa clocotita.

  • Dupa 5-6 minute se scurge de apa, se asaza in borcane care se umplu cu saramura pregatita astfel: la 1l de otet se pune 1l apa si 30-40g sare si se dau intr-un clocot, dupa care se toarna peste conopida si se acopera ermetic.

  • A doua zi se scurge toata saramura, se mai adauga circa 1 litru de apa si se da din nou intr-un clocot. Se lasa sa se raceasca, dupa care se toarna inapoi in borcan peste conopida si se leaga cu celofan si sfoara.

Notite:
Ca sa nu iasa buchetelele de conopida din saramura, peste acestea se aranjeaza cateva scandurele subtiri care se sprijina sub gatul borcanului.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Comments
Comentariu nou Cautare RSS
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Web:
Titlu:
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(
:sleep::););)):0
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Ultima actualizare în Vineri, 14 Ianuarie 2011 13:12
 

Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi