« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete cozonac Retete cozonaci - Cozonac unguresc

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete cozonaci - Cozonac unguresc Imprimare Email
Scris de Constantina Zaharia, Brasov   

Reteta: Cozonac unguresc

Ingredientele retetei culinare:

Aluat:

=> 1 pachet margarina

=> 2 galbenusuri

=> 4 linguri smantana

=> 5 linguri zahar

=> 15-20 g drojdie dizolvata in foarte putin lapte

=> sare

=> faina cat cuprinde

Umplutura pentru 2 bucati:

=> 1/4 nuca macinata

=> 200 g zahar pudra

=> 100 ml lapte

=> esenta rom fiola

 

 

 

Prepararea retetei culinare:

  • Aluatul se imparte in 4 bucati. Fiecare bucata se intinde foarte subtire si se unge toata suprafata cu umplutura de nuca si mac. Separat, fiecare umplutura se fierbe la foc mic cateva clocote. Trebuie sa fie potrivit de moale dupe racire, pentru a se putea intinde usor pe foile de aluat. Daca aceasta compozitie iese prea moale, se mai poate adauga nuca sau mac; daca iese prea vartoasa, se poate adauga foarte putin lapte. Se intind foi subtiri, se unge fiecare foaie pe toata suprafata cu umplutura de nuca sau mac. Se ruleaza si se da forma frumoasa de cozonac mic, subtire. Se pun in tava de cozonaci sau, de preferat, tava mare de placinte, a cuptorului, incapand toti cei 4 cozonaci deodata. Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.
  • Se ung cozonacii deasupra cu albusul ramas batut bine. Cozonacii se tin la cald in bucatarie maximum 20 minute in forme sau tava, apoi se pun in frigider, la rece, maximum 20 minute, dupe care se baga in cuptorul incins inainte cu 10-15 minute.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Comments
Comentariu nou Cautare RSS
Scrieti comentariu
Nume:
Email:
 
Web:
Titlu:
:D:angry::angry-red::evil::idea::love::x:no-comments::ooo::pirate::?::(
:sleep::););)):0
Va rog sa introduceti codul anti-spam pe care il puteti citi in imagine.

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Ultima actualizare în Joi, 06 Ianuarie 2011 01:09
 

Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi