« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Mancare cu peste Marinata de peste (crap sau caras)

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Marinata de peste (crap sau caras)
Marinata de peste (crap sau caras)

Autor: Georgeta Ion, Braila

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(16Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - marinata de peste; caras sau crap

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 crap sau caras de 2-3 kg

=> 2 pliculete boabe de piper

=> 4-5 foi de dafin

=> 1-2 lingurite sare

=> 1 cana apa

=> 2 cani otet

=> 1 cana ulei

 


Prepararea retetei culinare:

         Se curata pestele de solzi si i se indeparteaza branhiile si capatana. Se portioneaza in portii egale, se spala foarte bine si se lasa sa se zvante. In tava de la aragaz se pune putin ulei si se lasa sa se incinga. Cand uleiul s-a incins se asaza bucatile de peste sa se rumeneasca, dupa care se introduce tava in cuptor, in vederea prajirii uniforme, timp de circa 1/2 ora.

         Separat, intr-un vas se pun apa, otetul, foile de dafin, sarea si piperul sa dea in clocot, dupa care se lasa sa se raceasca. Se scoate pestele prajit de la cuptor, se asaza cu grija in borcane, dupa care se toarna compozitia de mai sus pana se acopera tot pestele din borcan. Se capseaza borcanele si se asaza la un loc racoros (in frigider).

Notite:

Marinata de peste eu o prepar in fiecare sezon, si de fiecare data cand am posibilitatea de a-mi procura un peste bun si de o calitate buna, il prepar numaidecat si am o portie buna de marinata sa servesc oricand musafirii.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
1 h 30 min
Dificultate:
Normal
Portii:
5 serviri
Cantitate:
3 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 21:41:00 +0100
Vizualizata:
4083

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
Vizitator Comments available: Vi 17 iul 2009 10:09:40 +0200
simpla si buna,BRAVO
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 97 vizitatori online