« Culinare »

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Gulas unguresc
Gulas unguresc

Autor: Daniela Iasmin, Braila

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(5Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - gulas unguresc

Ingredientele retetei culinare:

=> 600 g pulpa de vita,

=>  piper,

=> 200 g ceapa,

=> 2 catei de usturoi,

=> 3 linguri de unt topit,

=> 1 lingurita de paprika dulce,

=> 1 lingurita de paprika iute (boia),

=> sare,

=> 2 foi de dafin,

=> 1 lingurita de otet,

=> 1 conserva mica de rosii cojite (240 g),

=> 2 ardei iuti,

=> 300 g cartofi,

=> 1 lingurita de faina,

=> 2 linguri de smantana

 

Prepararea retetei culinare:

           Se spala carnea, se zvanta, se taie bucati potrivite (ca pentru o tocana obisnuita), se pipereaza. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se taie in sferturi mici, usturoiul in feliute.
Se pune untul sa se incinga in cratita si se prajesc pe rand bucatile de carne (cat sa ia putina culoare). Se adauga ceapa si usturoiul si se lasa sa se caleasca impreuna cu carnea. Se adauga paprika, sarea, frunzele de dafin, otetul, rosiile cojite, 700 ml de apa fierbinte. Se pune totul la fiert, vreme de o ora si jumatate, pe foc mic.
Separat, se curata de seminte ardeii iuti, se spala si se taie in fasii cam de 1 cm. Se curata cartofii, se spala, se taie in bucatele de 2 cm. Dupa o ora de fiert, se baga ardeii iuti in gulas, iar cu 15 minute inainte ca mancarea sa fie gata, se adauga si cartofii.
            Se amesteca faina cu putina apa si se baga in gulas. Se adauga si smantana. Se gusta de sare si de piper.

Notite:

Mancarea e picanta si se potriveste la fix cu un pahar de vin rosu sec.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
2 h
Dificultate:
Normal
Portii:
6 serviri
Cantitate:
1,5 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 19:50:04 +0100
Vizualizata:
3454

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 91 vizitatori online