Tai capul, coada si aripioarele inotatoare ale pestelui. Ii indepartezi maruntaiele si il speli foarte bine in interior, cat si la exterior. Pui pestele intr-o tava unsa cu 1 lingura ulei, il stropesti cu zeama de la o jumatate de lamaie si cu uleiul ramas. Introduci tava in cuptorul cald si coci pestele timp de 35-40 de minute. Ai grija sa-l stropesti periodic cu zeama care se formeaza in tava si cu putina apa, pentru ca pestele sa nu se usuce.
In timp ce pestele este la cuptor, speli cartofii si ii fierbi in coaja, timp de 15 minute. Ii scurgi, iar cand s-au mai racit, ii cureti de coaja si ii tai in jumatati. Pui cartofii in tava cu peste, in utlimele 10 minute de coacere si ii stropesti cu putin sos. Presari pestele si cartofii cu sare, daca iti permite regimul alimentar recomandat de medic. Scoti pestele si cartofii pe un platou si presari patrunjelul tocat fin. Decorezi preparatul cu rondele din lamaia ramasa.