Imprimare
Paine cu cereale
Paine cu cereale

Autor: Patric Elena, Bucuresti

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(7Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - paine cu cereale

Ingredientele retetei culinare:

=> 500g faina (de preferinta integrala)

=> 1 plic drojdie uscata

=> cate 100g seminte de floarea soarelui si dovleac decojite

=> 1 lingura ulei de masline

=> sare

=> 3 linguri ulei pentru tavi


Prepararea retetei culinare:

           Se cerne faina. In mijloc se face o adancitura, in care pui drojdia dizolvata si torni apa calduta in care ai adaugat sare dupa indicatia medicului. Cantitatea de apa difera in functie de tipul de faina folosit. Framanti aluatul pana cand nu se mai lipeste de maini, incorporand in acelasi timp, treptat, semintele si uleiul de masline. Presari aluatul cu putina faina, acoperi castronul cu un servet si lasi aluatul sa creasca la cald, pana cand isi dubleaza volumul. Il imparti in doua bucati, pe care le modelezi in forma de suluri lungi cat tava de cozonac.

           Ungi cu ulei tavile si lasi aluatul la crescut pentru 20 de minute, pe aragaz, avand cuptorul incalzit la foc mic. Coci painile timp de 10 minute la foc iute, apoi la foc mijlociu, pentru 20-25 de minute. Scoti tavile din cuptor si le ungi cu 100ml apa, in care ai dizolvat 1 lingurita faina. Dupa ce painile s-au mai racit, le scoti din tavi si le lasi pe planseta, asezate pe o parte. Schimbi partea la fiecare 5 minute, pana cand painile se racesc complet. 

Notite:

Foarte buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
2 h 30 min
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
1 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 22:56:31 +0200
Vizualizata:
1910

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF