Imprimare
Chec de cacao
Chec de cacao

Autor: Muntean Cristina, Deva

Voturi: Nu a fost votata

Descriere:

Reteta culinara - chec de cacao

Ingredientele retetei culinare:

=> 400g unt

=> 800g zahar

=> 100g cacao

=> 200ml lapte

=> 700g faina

=> 6 oua (separi galbenusurile de albusuri)

=> 1. 1/2 pachet praf de copt

=> 1/2 lamaie 


Prepararea retetei culinare:

           Se fac 2 compozitii. La compozitia 1 pui pe foc 400g unt 80%, 800g zahar, 100g cacao, 200ml lapte. Se tin pe foc pana se topeste zaharul, amestecand continuu. Opresti din cantitate 10-12 linguri, pentru glazura. In compozitia 1, dupa ce s-a racit, pui galbenusurile, apoi adaugi cate o lingura de faina alternand cu una de albus, incorporandu-se usor pana termini toata cantitatea de faina si albus.

           La sfarsit adaugi praful de copt, stins cu zeama de lamaie. Iei doua forme de cozonac (chec), le ungi cu unt si le presari cu faina. Torni aluatul, il dai la cuptor si il lasi la foc potrivit 30-40 de minute. Cuptorul il incingi inainte. Incerci cu paiul, iar daca iese curat, checul este gata. Dupa ce asezi checurile pe paltou, le ungi cu glazura pastrata din compozitia 1.

Notite:

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
neprecizat
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 15:49:23 +0100
Vizualizata:
2194

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF