Imprimare
Dulceata de cirese amare
Dulceata de cirese amare

Autor: Crinela Strafert, Bucuresti

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(1Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - dulceata de cirese amare

Ingredientele retetei culinare:

=> 1kg cirese

=> 1kg zahar

=> 300ml apa

=> 2-3 fire de pelin

=> 3-4 fire de menta

=> 1/2 lamaie taiata cubulete


Prepararea retetei culinare:
           Speli bine ciresele, le presari cu zahar si le lasi asa pentru 2-3 ore. Faci un sirop din apa cu zahar, pe care il pui la fiert intr-un vas curat, emailat, la foc mic. Cand zaharul s-a topit si siropul este legat adaugi ciresele si maresti putin focul aragazului. Vasul trebuie scuturat din cand in cand, ca sa nu se prinda dulceata. Cand incepe sa fiarba adaugi pelinul si lamaia si dupa ce dulceata s-a legat, in ultimul clocot pui si menta taiata marunt. Iei vasul de pe foc, il acoperi cu un prosop de bucatarie si lasi sa se raceasca bine. Dupa racire, pui dulceata in borcane curate si bine uscate, le legi cu celofan sau le capsezi.
Notite:

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
over 2,5 h
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
2,4 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 15:18:26 +0100
Vizualizata:
1690

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF