Imprimare
Chiftelute de miel in sos de morcovi
Chiftelute de miel in sos de morcovi

Autor: Mirela Cazanoz, Braila

Voturi: Nu a fost votata

Descriere:

Reteta culinara - chiftelute de miel in sos de morcovi - Paste

Ingredientele retetei culinare:

=> 800g carne tocata de miel

=> 6 morcovi mari

=> 300ml ulei

=> 2 cepe

=> 2 felii de paine

=> 4 linguri lapte

=> 2 fire de rozmarin

=> 2 dovlecei

=> 1 ou

=> 1 lingura faina

=> 500ml supa (din cub)

=> 1 foaie de dafin

=> 1 legatura patrunjel

=> sare si piper dupa gust


Prepararea retetei culinare:

          Amesteca bine carnea tocata cu feliile de paine inmuiate in lapte, 1 ou, patrunjelul tocat marunt, 1 ceapa tocata marunt, sare si piper, dupa gust. Omogenizati bine, apoi cu palmele ude formeaza mici chiftelute.

          Da chiftelutele prin faina si prajeste-le in ulei incins pana ce se rumenesc frumos pe toate partile, apoi scoate-le pe servetele absorbante. curata si spala morcovii, da 3 dintre ei pe razatoare mica iar pe cei ramasi taie-i in betisoare. Incinge intr-o tigaie mare 50 ml ulei si caleste in aceasta morcovii impreuna cu ceapa ramasa, tocata marunt.

           Dupa 10 minute adauga supa, faina desfacuta in 100ml apa, rozmarinul, foaia de dafin si potriveste de sare si piper. Lasa sosul sa fiarba la foc mic 20 de minute. Spala dovleceii si, fara a-i curata de coaja, taie-i in rondele. Pune pe bete de frigarui, alternativ, rondele de dovlecei si chiftelute, apoi pune-le in sosul de morcovi. Acopera cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic 15 minute.

Notite:

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
1 h 15 min
Dificultate:
Normal
Portii:
4 serviri
Cantitate:
2,8 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 19:42:29 +0100
Vizualizata:
1475

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF