Imprimare
Sos picant pentru friptura
Sos picant pentru friptura

Autor: Irina Manoleac, Cluj

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(2Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - sos picant pentru friptura

Ingredientele retetei culinare:

=> 300g usturoi curatat

=> 300g ardei iute (fara codite) 

=> 300g sare de bucatarie

=> 3kg rosii

=> 30g cimbru uscat


Prepararea retetei culinare:

          Se dau prin masina de tocat usturoiul si ardeii, dupa aceea dam rosiile. Compozitia se amesteca cu sarea si cimbrul si se lasa la macerat, intr-un castron, o noapte. A doua zi se pune in sticlute mici de 0,250ml sau 0,500 ml si deasupra se toarna ulei incins cam 1 cm inaltime, in sticluta. Nu se fierb.

Notite:

Acest preparat se foloseste la fripturi, sosuri, la cartofi prajiti, se consuma crud sau se fierbe in sosurile pentru fripturi.

Se adauga la sfarsit, cand friptura este aproape gata.

Se pastreaza in camara, beci, magazii de iarna. Nu este pretentios, nu face mucegai, nu fermenteaza.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
aprox 4 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 22:46:25 +0100
Vizualizata:
1873

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF