Imprimare
Crap la cuptor cu lamaie
Crap la cuptor cu lamaie

Autor: Marilena Tarnadei, Miercurea Ciuc

Voturi: Nu a fost votata

Descriere:

Reteta culinara - crap la cuptor cu lamaie

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 crap

=> sare

=> ciuperci

=> 4 linguri ulei

=> putin piper

=> cimbru

=> 1 foaie dafin

=> o ceasca cu apa

=> o ceasca vin alb

=> 1 lamaie


Prepararea retetei culinare:

          Corpul se cresteaza usor oblic de 6-7 ori pe ambele parti, se sareaza putin si se lasa aproximativ 1 ora sa-si ia sarea necesare. In acest timp se prepara un pilaf clasic cu ciuperci, care in momentul cand este aproape gata se introduce in burta pestelui si se coase. Se pun 4 linguri ulei intr-o tava mai mare de cuptor, se asaza pestele la care s-a mai adaugat putin piper, cimbru, o foaie de dafin si se pune o ceasca cu apa. Se introduce in cuptorul incalzit la foc mic pentru circa 2 ore. Din cand in cand se mai adauga apa si se stropeste cu sosul format in tava. Cu circa 10 minute inainte de sfarsit, se pune o ceasca cu vin alb si 1/2 lamaie taiata in felii.

Notite:

Cand este gata se asaza pe platou, se orneaza cu jumatati de felii de lamaie in fiecare crestatura si se serveste, dupa preferinta, si cu mujdei si nelipsita mamaliguta aburinda.

Este bun si rece.

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
over 2,5 h
Dificultate:
Normal
Portii:
5 serviri
Cantitate:
neprecizat
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 21:31:20 +0100
Vizualizata:
1562

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF