Imprimare
Mamaliga in straturi
Mamaliga in straturi

Autor: Maria Deac

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(5Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - Mamaliga in straturi - Maramures

Ingredientele retetei culinare:

=> 250g malai

=> 300g branza de burduf, telemea sau branza
proaspata de vaci

=> 200g slaninuta afumata

=> 1l apa

=> 200ml smantana

=> sare


Prepararea retetei culinare:

           Puneti la fiert apa cu sare si cand incepe sa clocoteasca, adaugati malaiul "in ploaie", amestecand mereu cu o lingura de lemn sau cu un tel. Amestecati mereu in mamaliga pana cand incepe sa se ingroase. Vasul in care fierbe se tine la foc mic.

          Acoperiti vasul cu un capac si lasati mamaliga sa fiarba la foc mic inca 15 minute. In acest timp mai amestecati de cateva ori in mamaliga pentru a nu se prinde de vas. Opriti focul si lasati vasul acoperit inca 10-15 minute. In acest timp taiati in cubulete cat mai mici slaninuta si prajiti-o intr-o tigaie. Intindeti intr-o cratita un strat de mamaliga cu grosimea de 2 cm.

          Ca sa puteti intinde mai bine mamaliga, lucrati cu o lingura cu care luati si putina grasime si cubulete de slanina prajita. Peste slaninuta puneti branza uniform repartizata si peste aceasta un alt strat de mamaliga. Straturile se repeta pana cand se termina ingredientele. Acoperiti cratita si puneti-o la foc mic 5-10 minute. Se poate pune si la cuptor.

Notite:

Serviti mamaliguta cu smantana sau lapte acru.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
Normal
Portii:
4 serviri
Cantitate:
1,7 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 19:37:13 +0100
Vizualizata:
1579

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF