Imprimare
Ghiveci cu carne de berbec
Ghiveci cu carne de berbec

Autor: Iordache Gratian Emil, Craiova

Voturi: Nu a fost votata

Descriere:

Reteta culinara - ghiveci cu carne de berbec

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 kg carne de berbec

=> 2 cepe mari

=> 2 ardei grasi (sau gogosari)

=> 2 morcovi

=>  o telina

=> 5-6 rosii

=> usturoi

=> o cana cu suc de rosii

=> un pahar cu vin alb

=> multa verdeata

=> cimbru

=> sare si piper dupa gust

=> ulei pentru prajit 

 


Prepararea retetei culinare:

           Spalam si curatam de pielita carnea de berbec. O taiem in bucati marisoare pe care le prajim in ulei. Le scoatem si le asezam intr-o tava unsa cu ulei. In uleiul ramas de la prajitul carnii calim ceapa tocata marunt, ardeii taiati fideluta, morcovii dati pe razatoare, telina taiata cuburi. Cand s-au rumenit frumos, le asezam peste bucatile de carne. Rosiile le taiem feliute si le asezam peste compozitia din tava. Mai adaugam vinul si sucul de rosii si dam la cuptor. Cand legumele s-au inmuiat se amesteca cu o lingura de lemn si se pun: cimbrul, sarea, piperul, usturoiul si verdeata.

Notite:

Se lasa la cuptor pana scade zeama si sosul este bine legat.

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
Normal
Portii:
3 serviri
Cantitate:
2 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 19:49:16 +0100
Vizualizata:
1545

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF