Imprimare
Mamaliga prajita
Mamaliga prajita

Autor: Florina Ianache

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(3Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - mamaliga prajita - Dobrogea

Ingredientele retetei culinare:

=> 350g malai

=> 1l apa

=> 100g usturoi pisat

=> 2 linguri ulei

=> 300g rosii

=> sare si piper dupa gust


Prepararea retetei culinare:

           Faceti o mamaliga mai tare pe care rasturnati-o cat este fierbinte pe un platou. Lasati-o sa se raceasca. Intre timp, curatati rosiile de coaja, dupa ce le-ati oparit 30 de secunde in apa cu sare. Treceti  pulpa rosiilor printr-o sita. Piureul obtinut puneti-l la fiert pana cand scade si incepe sa se ingroase. Pisati usturoiul si amestecati-l cu piureul de rosii, cu sare si piper. cand mamaliga este rece, taiati felii din ea, cu grosimea de 1 cm. Prajiti feliile pe gratarul incins. Cand sunt rumenite bine, stropiti-le cu ulei si cu sos de rosii si usturoi.

Notite:

Alaturi, este binevenit un peste la gratar.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
Simplu
Portii:
4 serviri
Cantitate:
1.6 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 20:37:30 +0200
Vizualizata:
1194

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF