Imprimare
Cozonaci aurii
Cozonaci aurii

Autor: Narcisa Tandarache, Galati

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(6Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - cozonaci aurii

Ingredientele retetei culinare:

=> 1kg faina

=> 300g zahar

=> 5 oua

=> 250g nuca

=> 100g drojdie

=> 1 lingurita sare

=> mirodenii

=> 250 ml ulei

=> 4 linguri cacao

=> 300ml lapte   


Prepararea retetei culinare:

           Dintr-o ceasca de lapte, 1 lingurita zahar si drojdie faci o maia pe care o lasi 10 minute sa creasca. In laptele cald ramas dizolvi zaharul si adaugi ouale batute cu sare. Amesteci maiaua cu compozitia de lapte, apoi adaugi faina, mirodeniile. Framanti aluatul, incorporezi treptat grasimea si framanti pana se dezlipeste de maini. Lasi la crescut acoperit, in loc caldut, apoi formezi sulurile de cozonac pe care le umpli cu rahat, stafide, nuca, dupa dorinta. Asezi cozonacii in tava, ii ungi cu ou si-i dai la cuptor pentru 1 ora. Ii lasi sa se raceasca in aceeasi incapere.

Notite:

- Preparare: 45 min 

- Coacere: 1h 

- Racire: 2h - 3h

Incalzeste tava putin inainte sa pui cozonacii, pentru ca vor creste mai usor.

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
over 2,5 h
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
2,35 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 21:56:14 +0100
Vizualizata:
1881

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF