Imprimare
Cornulete cu gem
Cornulete cu gem

Autor: Victorita Sandu

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(4Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - cornulete cu gem

Ingredientele retetei culinare:

=> 600g faina

=> 250g untura

=> 3 oua

=> 200g smantana

=> 150g zahar pudra

=> 300g miez de nuca

=> 200g gem de caise

=> 1 plic zahar vanilat

=> un varf de cutit sare

 


Prepararea retetei culinare:
           Din faina, 150g untura, galbenusuri, smantana si sare framantati un aluat care se imparte in sase. Intindeti fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire ( circa 2-3 mm ). Ungeti foile de aluat cu untura ramasa, rulati-le si lasati-le la rece 30 de minute. Taiati apoi fiecare rulou de aluat in 10-12 bucati si intindeti din nou foi subtiri (2mm). Umpleti aceste foi cu un amestec facut din albusurile batute spuma impreuna cu zaharul, miezul de nuca, gemul si zaharul, miezul de nuca, gemul si zaharul vanilat. Rulati-le si puneti-le intr-o tava unsa cu ulei. Coaceti-le in cuptor la foc potrivit, pana ce se rumenesc. Cand s-au racit, presarati-le cu zahar pudra.
Notite:

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
2 h 30 min
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
2 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 16:50:04 +0200
Vizualizata:
2013

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF