Imprimare
Chiftelute din cartofi cu ciuperci si gogosari murati
Chiftelute din cartofi cu ciuperci si gogosari murati

Autor: Delia-Mihaela Oana, Tg. Lapus, Maramures

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(1Voturi)

Descriere:

Reteta culinara de post - chiftelute din cartofi cu ciuperci si gogosari

Ingredientele retetei culinare:

=> 1kg cartofi

=> 2-3 ciuperci

=> 1 gogosar murat

=> 4 graunte usturoi

=> 3 linguri faina

=> sare si piper dupa gust

=> 2-3 fire patrunjel

 


Prepararea retetei culinare:

           Fierbi cartofii in coaja, apoi ii cureti si ii dai pe razatoarea mare. Tai ciupercile in bucati mici si le fierbi sau le prajesti in putin ulei. Adaugi peste cartofi ciupercile, usturoiul pisat, gogosarul taiat cubulete, faina, sare, piper dupa gust, precum si patrunjelul tocat. Framanti bine totul. Daca e prea moale compozitia mai adaugi putina faina. Compozitia se lipeste de maini, asa ca formezi chiftelele cu mana uda. Folosesti 1 lingura de compozitie la o chiftea si le faci turtite, nu rotunde. Le dai prin faina, le prajesti in ulei incins si le pregatesti la foc potrivit ca sa nu se arda faina. Cand au culoarea aurie le scoti intr-un vas in care ai pus hartie pentru a absorbi din ulei.

Notite:

Sunt bune atat calde, cat si reci, ca aperitive sau la felul doi cu sos de rosii sau cu tocanita de ciuperci.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
1 h 30 min
Dificultate:
Normal
Portii:
4 serviri
Cantitate:
1,2 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Du 29 nov 2009 02:33:21 +0100
Vizualizata:
1918

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF