Imprimare
Cosulete cu rosii
Cosulete cu rosii

Autor: Elena Calinescu, Bucuresti

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(2Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - cosulete cu rosii

Ingredientele retetei culinare:

=> 4 vinete potrivite

=> 1/4l ulei

=> o ceapa

 

 

 

PENTRU COSULETE:

=> 8-10 rosii

=> sare

=> salata de vinete

=> 1 ardei gras lunguiet

=> frunzulite de patrunjel 


Prepararea retetei culinare:

           4 vinete potrivite se coc la flacara aragazului, intorcandu-le pe toate partile. Dupa ce sunt bine coapte se indeparteaza coaja neagra, se taie cotorul si vinetele se pun pe un suport de lemn ca sa se scurga. Cat sunt calde se toaca bine cu un satar de lemn. Se pun imediat intr-un castron si se amesteca cu ulei turnat putin cate putin. Intra cam 1/4l ulei. Amestecam bine, bine, pana ce vinetele se albesc. O ceapa curatata se toaca marunt si se amesteca in salata, adaugandu-se putin ulei daca mai este cazul.

           Cosuletele de rosii se pregatesc astfel: 8-10 rosii se scobesc usor cu lingurita, se presara cu putina sare si se asaza cu gura in jos ca sa se scurga bine de zeama. Numai dupa ce s-au scurs bine le umplem cu salata de vinete. Pe post de "maner" va fi o fasie de ardei gras.

Notite:

 O frunzulita de patrunjel completeaza de minune decorul apetisantelor cosulete!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
2 h 30 min
Dificultate:
Normal
Portii:
5 serviri
Cantitate:
neprecizat
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 21:13:26 +0200
Vizualizata:
1196

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF