Imprimare
Prajitura cu ciocolata si piersici
Prajitura cu ciocolata si piersici

Autor: Mihalache Constantin, Brasov

Voturi: Nu a fost votata

Descriere:

Reteta culinara - Prajitura cu ciocolata si piersici

Ingredientele retetei culinare:

=> 150g zahar (pref. brun)

=> 100g zahar tos alb

=> 3 lingurite zahar praf

=> 150g unt

=> 30g cacao

=> 70g ciocolata de menaj neagra

=> 80g faina

=> 20g pesmet

=> 1 lingurita bicarbonat

=> 2 oua

=> 6 piersici

=> 2 linguri lapte

=> 250ml vin alb muscat

=> 1 lamaie 


Prepararea retetei culinare:

          Reteta culinara - topiti ciocolata la bain-marie. Frecati untul cu zaharul brun pana cand obtineti o compozitie cremoasa. Adaugati in aceasta cacao, faina, bicarbonatul, ouale batute putin, pesmetul de biscuiti, ciocolata topita, 2 linguri lapte si amestecati bine pana cand obtineti o compozitie omogena. Ungeti cu unt si tapetati cu faina o forma termorezistenta rotunda cu diametrul de 20cm, mai inalta.

          Se poate folosi un castron mai inalt sau se poate tapeta forma cu folie de copt pentru a o inalta suficient. Puneti compozitia in forma astfel pregatita si puneti forma la bain-marie in cuptor, la foc potrivit. Se coace in aproximativ 50-60 de minute. Intre timp, spalati piersicile, eliminati samburii, taiati-le in sferturi si turnati deasupra lor vinul muscat.

          Presarati-le cu zaharul alb, coaja de lamaie taiata in fasii foarte subtiri si puneti-le la foc potrivit timp de 10 minute. Scoateti prajitura coapta din cuptor, lasati-o 10 minute la racit, puneti-o pe un platou si cat este calda inca, turnati deasupra piersicile calite. Dupa ce siropul de fructe a fost absorbit de blat, presarati totul cu zahar praf.

Notite:

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
1 h 15 min
Dificultate:
Dificil
Portii:
6 serviri
Cantitate:
1,3 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 16:15:28 +0100
Vizualizata:
1082

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF