Imprimare
Inghetata de lamaie cu bezele
Inghetata de lamaie cu bezele

Autor: Bucatarul1

Voturi: Nu a fost votata

Descriere:

Reteta culinara - inghetata de lamaie cu bezele

Ingredientele retetei culinare:

=> 8 bezele

=> 300ml iaurt natural

=> 2 linguri lichior de portocale sau suc de portocale

=> 1 lingurita coaja rasa de portocale

=> 1 lingurita coaja rasa de lamaie

=> 1 lingurita coaja rasa de lamaie verde

Sosul:

=> 4 caise mari

=> 8 linguri suc de portocale

=> 2 linguri suc de lamaie

=> 2 linguri suc de lamaie verde

=> 2 linguri apa

=> 2-3 linguri zahar

=> 1 lingura pesmet de biscuiti


Prepararea retetei culinare:

           Reteta culinara - Puneti bezelele intr-o punga de plastic si zdrobiti-le. Amestecati iaurtul cu bezelele, coaja de citrice si cu lichiorul sau sucul de portocale. Impartiti compozitia in 4 castroane si puneti-o la congelat.

           Pregatiti sosul: taiati caisele in cubulete. Puneti la foc mic, intr-o cratita, caisele, sucurile si apa. Cand caisele s-au inmuiat putin, adaugati zaharul si pesmetul si lasati vasul pe foc pana cand sosul incepe sa se ingroase. Lasati sosul sa se raceasca si apoi puneti-l la frigider.

          

Notite:

- Pentru a servi inghetata, rasturnati castroanele pe farfurioare reci (tineti castroanele 5 secunde in apa calda, pentru ca inghetata sa iasa mai usor). Deasupra turnati sosul de caise.

- 3 ore la congelator

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
Normal
Portii:
4 serviri
Cantitate:
500g
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 15:54:53 +0100
Vizualizata:
1168

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF