Imprimare
Costita de porc la gratar
Costita de porc la gratar

Autor: Paula Mois

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(1Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - Costita de porc la gratar

Ingredientele retetei culinare:

=> 1,5 kg costita cruda de porc;

=> 50 ml ulei;

=> 1 ceapa;

=> 6 rosii coapte;

=> 1 lingurita boia de ardei dulce;

=> 1 lingura de sos de soia;

=> 2 catei de usturoi;

=> 2 linguri de mustar;

=> 1 lingura zahar brun;

=> 1 lingurita miere;

=> 1 lingurita rasa scrotisoara;

 => sare si piper dupa gust.


Prepararea retetei culinare:

          Sosul: Se oparesc rosiile, se curata de coaja si apoi se toaca marunt. Se spala ceapa, se curata si apoi se toaca si aceasta marunt. Caliti ceapa intr-o tigaie cu ulei, iar dupa 3-4 minute se pun rosiile tocate. Adaugati boiaua, zaharul si mierea, mustarul, sosul de soia, usturoiul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Se acopera tigaia cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic circa 20 de minute.

          Gratarul: Se curata slanina de grasimea in exces astfel incat stratul sa nu fie mai gros de 6 cm. Se presara cu sare, piper si scortisoara apoi se pune la fript pe un gratar incins. In timpul in care se frige se va unge cu sosul pregatit. Cand costita este bine patrunsa si rumenita se va portiona iar apoi se pune pe un platou cu salata verde.

Notite:

Se serveste costita calda cu sosul ramas si o garnitura la alegere

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
Normal
Portii:
4 serviri
Cantitate:
1,2 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 18:10:07 +0200
Vizualizata:
1541

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF