Imprimare
Pasca rotunda
Pasca rotunda

Autor: Ildico Maria, Cluj Napoca

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(5Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - pasca rotunda

Ingredientele retetei culinare:

=> 175ml frisca

=> 300g zahar

=> 4 galbenusuri

=> 1 kg branza dulce de vaci, foarte bine scursa de zer

=> 1 lingura esenta de vanilie

=> 125g unt

=> 125g migdale

=> 125g fructe uscate taiate in cubulete (stafide, caise, smochine, curmale) 


Prepararea retetei culinare:

           Incalziti frisca intr-o cratita, pana la punctul de fierbere. In acest timp, bateti galbenusurile cu 50g zahar, pana cand aceste se dizolva si se obtine o compozitie cremoasa. In aceasta compozitie turnati, in suvoi subtire, frisca incalzita. Puneti vasul pe foc potrivit si amestecati incontinuu, timp de 5 minute, sau pana in momentul in care compozitia incepe sa fiarba. In acest moment turnati compozitia intr-un vas rece si lasati-o sa se raceasca pana la temperatura camerei, amestecanddin cand in cand. Adaugati vanilia. Puneti branza si untul intr-un castron si amestecati-le cu ajutorul unui mixer pana cand se obtine o compozitie omogena. Adaugati zaharul ramas si apoi, treptat, compozitia de galbenusuri racita.

          Amestecati mereu. Cand compozitia este omogena, se adauga migdalele, prajite si curatate de pielite, si celelalte fructe uscate. Tapetati cu hartie un vas mai inalt ( in Ucraina se folosesc pentru acest preparat vase de lut noi ) care se tapeteaza cu hartie de bucatarie si apoi se ung cu unt. In acest vas se toarna compozitia preparata si se pune la frigider pentru cel putin 24 de ore. Si mai bine este daca sta 48 de ore la rece. Dupa acest timp, se scoate din frigider si se rastoarna pe un platou mai mare. Se inlatura folia unsa si se orneaza pasca cu fructe uscate, cu bomboane colorate in forma de oua sau cu flori de primavara. De jur imprejur, se pun felii de portocale.

Notite:

Pentru a taia pasca in felii, se foloseste un cutit trecut mai intai prin apa fierbinte.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
Dificil
Portii:
10 serviri
Cantitate:
neprecizat
Tara/Regiune:
Ukraine
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 21:57:00 +0100
Vizualizata:
1634

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF