Imprimare
Piure de cartofi cu urzici
Piure de cartofi cu urzici

Autor: Mihon Alexandra, Alba Iulia

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(1Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - piure de cartofi cu urzici

Ingredientele retetei culinare:

=> 650g cartofi

=> 200g urzici

=> 1 ceapa mare de apa

=> 1 lingurita ulei presat la rece

=> 1-2 linguri tarate

=> 1 legatura marar cu patrunjel

=> 2 lingurite usturoi pisat fin

=> 1-2 lingurite pulbere din seminte de gogosari

=> un sfert de lingurita pulbere din coji de oua

=> 1-2 lingurite pulbere de argila

=> 1 lingurita apa de mare

=> 1 lingurita pulbere de alge

=> cremogen

=> 1 felie de sfecla rosie rasa

=> 7-8 frunze de salata verde

 

Prepararea retetei culinare:

             Se curata cartofii de coaja, se taie in sferturi, se fierb, punandu-se in apa fierbinte, cat sa-i acopere, apoi se lasa sa se racoreasca, se strivesc bine in apa in care au fiert si se amesteca apoi cu urzicile tocate, ceapa si verdeturile mixate. Se adauga apa de mare, usturoiul, taratele, pulberile, uleiul si cremogen cat cuprinde, pana se ingroasa cat este necesar. La final, se decoreaza cu salata verde si cu sfecla rosie.

Notite:

In loc de urzici se pot folosi muguri de lucerna sau de trifoi rosu, frunze de fasole, de stevie, de patlagina.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
Normal
Portii:
1 portie
Cantitate:
1,5 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 19:38:54 +0100
Vizualizata:
2069

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF