Imprimare
Cornete umplute
Cornete umplute

Autor: Bogdan Liliana - Cincsor, Fagaras

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(4Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - cornete umplute

Ingredientele retetei culinare:

ALUATUL

=> 250g untura

=> 250ml apa

=> 650g faina

=> 1 varf de cutit sare

CREMA

=> 1l lapte

=> 125g faina

=> 200g zahar

=> 1 lingurita esenta de vanilie


Prepararea retetei culinare:
          Reteta culinara - Pentru aluat se amesteca toate ingredientele. Din aluatul obtinut se intinde o foaie de aluat pe forme speciale din tabla. Se pun cornetele in tava neunsa si acesta se pune la cuptor pana cand se rumenesc, apoi se lasa cateva minute la racit si se scot cornetele de pe formele de tabla. Pentru crema se amesteca faina cu zaharul, se adauga esenta de vanilie, apoi se pune laptele, putin cate putin, ca sa nu se formeze cocoloasele. Se pune compozitia la foc potrivit si se amesteca mereu, pana se ingroasa. Crema se lasa putin la racit. Cu crema calduta se umplu cornetele reci.
Notite:
Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
1 h 15 min
Dificultate:
Normal
Portii:
10 serviri
Cantitate:
2.5 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 15:49:59 +0100
Vizualizata:
3866

 

 

Joomla SEO powered by JoomSEF